Reklamfilms
paketet

Vad kostar en film? Varje filmproduktion är unik och har olika förutsättningar, vilket gör det väldigt knepigt att sätta ett fast pris på vad en film kostar att göra. Vi har därför tagit fram en mall och ett paket vilket ska underlätta för er att beställa en reklamfilm.

Koncept

Detta koncept utgår från en film där allt händer i en scen. Tanken är också att man gör 2-3 versioner i olika längder, till exempel 10, 20 och 30 sekunder.

I det fall man till exempel vill ha med ett erbjudande så har du en 30 sekundersversion där själva ”huvudfilmen” är 20 sekunder och dom sista 10 sekunderna är grafiska som man enkelt kan byta ut.

Kostnadseffektivt

För att hålla nere kostnaderna står ni själva för medverkan och budskapet bärs fram av en voiceover/speakerröst. Utöver grundpaketet kan man sen välja om man vill lägga till skådis och statister, etc.

Varför film?

Inget skapar känslor som film. Idag är det dessutom lättare än någonsin att nå den önskade målgruppen med rörligt material. Det som tidigare innebar stora budgetar för sändningstid i TV kan många gånger bytas ut mot kostnadseffektiv och målinriktad digital marknadsföring på Youtube och Google.

Så här funkar det

Vi träffas och går igenom den utmaning som du och ditt företag står inför och lyssnar in vad vi ska genomföra. Därefter tar vi fram en brief där vi bland annat summerar syfte och målgrupp. Det utgör en bra grund för att jobba fram en grundidé. När den är godkänd startar manusarbetet och produktionsplaneringen. Därpå väntar en dags inspelning och efterbearbetning, redigering/korrektur och slutlig leverans.

Priset för paketet, inklusive uppsättning av digital kampanj för annonsering är 95 000 SEK exkl. moms per filmproduktion. Trafikavgifter till Google etc. tillkommer efter överenskommelse.

 

Vad som ingår

Förproduktion

Möte, idéarbete, manus, produktionsplanering, rekognosering, etc
39.000 SEK

Inspelning teknik

Kamera, ljus, ljud och övrig utrustning
5.000 SEK

Inspelning personal

Fotograf, produktionsledare/smink, regissör, produktionsassistent
25.000 SEK

Efterbearbetning

Redigering, ljudläggning/ljudmix, färgkorrigering, grafikarbeten, speakerinspelning, speakerarvode, etc
20.000 SEK

Övrigt

Musiklicenser, projektledning, transporter, etc
6.000 SEK

Hjälp med annonsering

Uppsättning av kampanj

Att producera filmen – eller flera filmer på samma tema – är första steget för att ni ska uppnå era syften och mål med kampanjen. Nu är det viktigt att er målgrupp får se kampanjen, att ni får spridning och syns i de ”vattenhål” där er målgrupp finns.

Phosworks är partner till Google. Vi har certifierade digitala marknadsförare för både Googles och Youtubes annonstjänster som kan knepen för att nå er målgrupp med bäst effekt för er tänkta annonsbudget. Att sätta upp kampanjen ingår i kampanjpriset.

Vill ni sedan ha hjälp att driva kampanjen, få rapporter om resultat, etc så är timpriset för detta 895 SEK/tim. Oftast räcker det med 1-3 timmar i veckan och detta är något vi kommer överens med er om hur mycket tid vi ska lägga ner. Utöver detta tillkommer kostnader för annonserna, så kallade trafikkostnader.