Hela Sveriges Universitet

Kampanj för Uppsala universitet

2022 var tanken på studentliv långt borta i en värld präglad av pandemi och klimatförändringar. Hur kunde vi hjälpa fler nya studenter känna framtidshopp och överväga en flytt till Uppsala?

“Det känns som filmen visar min historia och fångar den oro och pirrighet det innebär att kasta sig ut i ovissheten”

Hanna Lindell, Student vid Uppsala universitet

Med “Hela Sveriges Universitet” gav vi Uppsala universitet ett position som är både kaxig och sann. På campus, nationer och i studentkorridorer möts en strid ström av människor med vitt skilda bakgrunder från hela landet, förenade av drömmar om en bättre framtid.

Och vi vet att det kan kännas lite pirrigt.

Att plugga är en personlig resa som kan utmana invanda normer. Det ville vi fånga även i musik. Uppsalabaserade Monavisas nytolkning av visan “Uti vår hage” väver ihop minnen av skolavslutningar med spänd förväntan på en nystart.

Resultat

Uppsala universitet hade flest förstahandsansökningar av alla svenska lärosäten 2022. 4 av 10 sökande satte Uppsala universitet överst på sin lista.

Förstahandssökande i landet

41%

Räckvidd kampanj

414 705

Exponeringar kampanj

7 712 130

Musiken – En nytolkning

Filmens berättelse drivs av traditionella visan ”Uti vår hage” i en specialkomponerad nytolkning. “Uti vår hage” är känd för många genom Hugo Alfvéns arrangemang som framfördes av Orphei Drängar 1918. Uppsalabaserade Monavisa valde att gå ännu längre tillbaka i tiden. Resultatet är visans ursprungliga arrangemang i en modern tolkning.

Bakom kameran