Phosworks spaningar

När vi inte jobbar med olika projekt är det en sak som vi ofta gör på Phosworks och det är att posta länkar på saker vi har sett eller läst och vill dela mellan oss på Phosworks Slack. Eftersom vi är en full-servicebyrå spanar vi ganska brett och det kan bli ganska många länkar som man ”behöver” gå igenom för att hålla sig à jour. Därför brukar vi rensa och sålla fram de bästa länkarna inom ett antal ämne  i det vi kallar Phosworks spaningar.

Röststyrning

Svär mindre åt en röstassistent som förstår ditt språk

Trots att bra röstassistenter förstår 95% av allt som sägs, är feltolkad röststyrning är fortfarande en källa till viss frustration. Framförallt när vi växlar mellan engelska och svenska. Därför är identifikation av språk ett välkommet tillägg i verktygslådan hos Wit från Facebook.

https://medium.com/wit-ai/introducing-language-identification-38d714f86ffc

Video format

Öka din konvertering genom att använda rätt videoformat

Fyrkantig video är överallt. Och vertikal video har, trots att vi inte ”ska” filma så, till och med en egen filmfestival. Men är det nya vertikala standardformatet 9:16 viktigt? Ja, säger Buffers datateam: Rätt format i rätt kanal kan hjälpa dig få mycket mer uppmärksamhet för dina annonspengar.

https://medium.com/social-media-tips/does-vertical-video-make-a-difference-we-spent-6-000-on-tests-to-find-out-49dc99d3927c

Virtuella produkter

Virtuella produkter är i allas händer – är dina produkter redo?

Google I/O 2019 visade hur verkligheten börjar växa ihop med Google-sökningar.Googles ARcoreoch Apples ARkitinnebär nu att en majoritet av mobilanvändare kan ta del av 3d-innehåll för att inspektera produkter i ”verkligheten” innan ett köp, och Amazon har erbjudit AR-funktionalitet sen några år tillbaka. Nu finns all anledning att börja bygga upp din produktdatabas i 3d, om du inte redan börjat.

https://www.youtube.com/watch?v=wm2v6IpKXI4&feature=youtu.be&t=51

Design

När Don Norman, den legendariske författare till industribibeln Design of Everyday Things…

tar till ordet och säger sig vara förskräckt över vad han ser lyssnar vi extra noga: https://www.fastcompany.com/90338379/i-wrote-the-book-on-user-friendly-design-what-i-see-today-horrifies-me

3d-innehåll

Vrid och vänd själv, även på webben.

Lösningar som Sketchfab gör det möjligt att sprida 3d-innehåll med en bildkvalitet som närmar sig fotografier, och AR-modeller går att lägga upp på en hemsida lika enkelt som en JPEG-bild. Svenska Fönster har en för smart mekanism på sina vridfönster för att inte visa upp den ordentligt.

https://sketchfab.com/3d-models/svenska-fonster-sp-vrid-d6f9c8ec3f664fa08817c66effd981ca

https://sketchfab.com/3d-models/svenska-fonster-sp-i-genomskarning-624e5b2d158a4795b6e3aad508eb86e0

Konventioner

Det kan ibland räcka långt med att bryta mot konventioner

för att synas. Och i kategorin ”Bryt mot konventionerna vinner… Ingen! Det är dött lopp mellan Halo Top och Geico:

Eller varför inte en lifescience-site i formen av ett spännande magasin? https://neo.life

Problemlösning

Vet du att du löser rätt problem, innan du försöker lösa det?

Handen på hjärtat – vi älskar alla spontana idéer och snabba enkla lösningar. Tyvärr leder ofta alltför snabba lösningar på fel utmaning till dyra omtag. UK design councils ”double diamond” är en bra, beprövad och enkel modell som hjälper dig applicera design thinking på din nästa grafiska design, digitala produkt, omorganisation eller affärsstrategi.

https://www.designcouncil.org.uk/news-opinion/design-process-what-double-diamond

Video på landningssida

Mycket kompetenta Neil Patel tar upp varför en video kan ha större effekt än text på en landningssida och möjligheten med att mäta visning av filmen i Analytics genom Google Tag Manager.

https://neilpatel.com/blog/google-tag-manager-for-videos/

Prenumerera

Phosworks spaningar kommer ut mellan 4 till 6 gånger per år.
Registrera din e-post nedan så får du nästa spaningarna i dina inbox nästa gång.

Jag godkänner att Phosworks använder ovan angivna uppgifter för att skicka Phosworks spaningar till mig.

Du kan avsluta prenumerationen genom att klicka på länken i foten på våra utskick.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera, bekräftar du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretesspraxis