Phosworks har under flera år varit involverade i att ta fram kampanjer för ATG såväl nationellt som internationellt. Uppdraget för travsportens samverkansorgan för spel på hästtävlingar har bland annat handlat om att ta fram visuellt material för marknadsföring av konceptet "Major Races". Det innefattar tio svenska storlopp varav Elitloppet är ett.

01

Kampanjen

Vi tog fram såväl idé som koncept med tillhörande filmer och grafiskt manér för den internationella marknaden. 2016 lanserades den första av flera filmer internationellt. Filmen fick över en kvarts miljon visningar i Sverige vilket gjorde den till en framgång även på hemmaplan.

02

Major races 2017 och 2018

Såväl 2017 som 2018 fick vi åter förtroendet att arbeta med kampanjen. Två kortare så kallade teaser-filmer togs fram som ett komplement till den ursprungliga filmen.  Dessa kortare teasers var speciellt framtagna för att fungera i olika digitala kanaler.

Phosworks har under kampanjen även agerat mediabyrå och skött digital annonsering och publicering via Facebook. Phosworks stod för idé, manus och produktion av filmerna.