Phosworks har under flera år varit involverade i att ta fram kampanjer för ATG såväl nationellt som internationellt. Uppdraget för travsportens samverkansorgan för spel på hästtävlingar har bland annat handlat om att ta fram visuellt material för marknadsföring av konceptet "Major Races". Det innefattar tio svenska storlopp varav Elitloppet är ett.

ATG Major Races, en kampanj från Phosworks
01

Kampanjen

Vi tog fram såväl idé som koncept med tillhörande filmer och grafiskt manér för den internationella marknaden. 2016 lanserades den första av flera filmer internationellt. Filmen fick över en kvarts miljon visningar i Sverige vilket gjorde den till en framgång även på hemmaplan.

02

2021 till 2020

2021 till 2020 togs två teaser-filmer fram.  Dessa kortare teasers var speciellt framtagna för att fungera i olika digitala kanaler.

Phosworks har under kampanjen även agerat mediabyrå och skött digital annonsering och publicering via Facebook. Phosworks stod för idé, manus och produktion av filmerna.

03

2019

Promofilmen för 2019 års Major Races kampanj genomsyras av Sveriges vilda och otämjda natur och av längtan. Den gnagande känslan som de aktiva inom travsporten kan känna inför tävlingssäsongen och framförallt de fyra stora loppen! Känslan som den inbitne travspelaren kan känna när Elitloppet närmar sig. Det är dags att byta ut vardagen och återvända till festen på Solvalla. The wild is calling!

Filmens är inspirerad av Robert W. Service´s dikt “call of the wild” från samlingen “spell of the yukon” (1907). Men till skillnad från dikten som handlar om den amerikanska vildmarken som kallar, har vi här vänt på budskapet.

04

2018 till 2017

Såväl 2018 som 2017 fick vi åter förtroendet att arbeta med kampanjen. Två kortare filmer togs fram som ett komplement till den ursprungliga filmen.
i 2017 års film agerade vinnaren av flertalet av de första Major racen, kusken Örjan Kihlström, framför kameran.