Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) Challenge: Earth

Applikationer Idé & Koncept UX & Design Webbutveckling
01

Bakgrund

SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna och söker lösningar på livsviktiga problem i både teorin och praktiken genom att ställa de stora frågorna om djuren, naturen och livet. En av SLUs utmaningar är också att rekrytera studenter.

02

Rädda världen på 30 sekunder

SLU vände sig till oss för att hitta ett nytt sätt att nå nya studenter i samband med mässor. De letade efter en lösning för att skapa uppmärksamhet, delaktighet och interaktion i deras monter.

SLUs strävan efter lösningar på världens problem inspirerade oss att skapa spelet Challenge: Earth. Ett spel som placerar besökaren i en spännande VR-värld, med uppgiften att upptäcka ett antal fel på kortast möjliga tid. Och det enda sättet att se vad skulle kunna vara fel i den virtuella världen var genom att sätta på sig VR-glasögonen och delta.

SLU Challenge Earth game high score screen, en lösning från Phosworks
03

Delad spänning

För att ge spelaren både en upplevelse och en adrenalinkick kompletterade vi den virtuella världen med en klocka som räknar ner och ett ljudlandskap som att förstärker känslan av att vara någon helt annanstans.

En highscorelista med de snabbaste tiderna som visades på en stor skärm gjorde tävlingsmomentet spännande för de som tittade på. På skärmen visades även hur många fel nuvarande spelare hittat.

04

En lösning som framkallade köer

SLU har använt spelet på ett flertal mässor och spelet har önskad effekt – det har både lockat besökare till montern och skapat en positiv känsla för SLU. Många ville till och med spela flera gånger och köerna var stundtals långa.

SLU Challenge Earth game high score screen, en lösning från Phosworks 2