Svensk travsport är företaget bakom sveriges samtliga etablerade travarenor. Högt på deras önskelista stod att öka engagemanget hos besökarna under de olika eventen. För ändamålet skapades Vinnarcirkeln. Phosworks anlitades för att tillsammans med byån Søder ta fram idé, design och utveckling av Quizen Vinnarcirkeln.

Vinnarcirkeln - Svensk Travsport, en lösning skapad av Phosworks 1
01

Uppdrag

Svensk Travsport kom till oss med en spännande idé och målet att locka travintresserade från soffan till Sveriges travbanor. Vi tillsammans med byrån Søder, utvecklade deras tankar vidare till ett koncept och färdig lösning som blev vinnarcirkeln.com.

Vinnarcirkeln - Svensk Travsport, en lösning skapad av Phosworks 2
02

Vinnande Kunskap

Genom ett besök på vinnarcirkeln.com kan travbesökare sätta sina kunskaper på prov och vinna upp till 100 000 kr. Tävlingen sker i mobilen och är exklusivt tillgänglig för publiken på plats på travbanan.

Tävlingen börjar med ett kvalspel, där målet är att samla högst poäng genom att svara på tio frågor så snabbt som möjligt. En topplista visar hela tiden vilka som leder kvalomgången.

Vid dagens slut kallas de fem bästa spelarna från kvalet fram till en final som sker live. Finalisterna blir tilldelade iPads och får svara på tio frågor, ställda i slumpvis ordning. Snabbast svar tar hem vinstpotten.

För nyfikna utanför travbanorna finns en öppen vinnarcirkeln-quiz som visar vad spelet går ut på, komplett med egen topplista.

03

En bra användarupplevelse, uppbackad av bra support

Phosworks ligger bakom spelmekanik och design av användarupplevelse och gränssnitt. Vi har även byggt det bakomliggande systemet som hanterar frågor, koder och statistik.

Mycket energi har lagts på att att skapa en säkert och lättanvänt system, noga uttestat för att ge en bra användarupplevelse och fungera stabilt under tävlingsdagarna. Våra utvecklare och UX-designers har därför idégenererat, skissat, testat och utvecklat lösningen sida vid sida från koncept till lansering.

För extra trygghet övervakar dessutom Phosworks hostingbolag Rackfish varje spelomgång, med våra utvecklare tillgängliga för support.

Vinnarcirkeln - Svensk Travsport, en lösning skapad av Phosworks 3
04

Från test till tradition


Genom att börja i liten skala med en fokuserad och välbyggd lösning kunde vi hjälpa Svensk Travsport att snabbt nå sina mål.

Det som började som ett test har utvecklats till en framgångsrik tradition. Efter lanseringen 2017 såg Svensk Travsport en ökning i antalet betalande travbesökare på 20% redan under 2018. Vinnarcirkeln har därefter utvärderats, förfinats och vidareutvecklats inför varje ny travsäsong.

Vinnarcirkeln - Svensk Travsport, en lösning skapad av Phosworks 4
05

Effekt

20% fler besökare efter lansering.