Svenska Fönster Visualisering

Animation & Visualisering Idé & Koncept

Svenska Fönster tillverkar och säljer kvalitetsfönster via återförsäljare och direkt till byggföretag under sina varumärken SP Fönster och Traryd Fönster. De kom till oss med en visualiseringsutmaning och fick ett virtuell digital modell på köpet.

01

Kvalitet som syns

Svenska fönsters kvalitet syns allra bäst vid en närmare inspektion. Därför brukar deras säljare ha med sig ett hörn från deras olika fönstertyper i aluminium eller trä för att visa upp materialval och tjocklekar.

Nackdelen är att demonstrationsbitarna, som skapas för hand av Svenska fönsters duktiga snickare, både är för exklusiva att lämna kvar och inte alltid finns tillgängliga att få med sig ut till kunder. Svenska fönster har dessutom en för smart mekanism på sina vridfönster för att inte visa upp den ordentligt.

Därför ställde Svenska fönster frågan till oss: Finns det något annat sätt att demonstrera våra produkter på, samtidigt som vi kan stötta återförsäljarna med bra material? Och skulle vi kunna ta fram någonting som går att dela digitalt?

02

Fotorealistisk animation

Vi började med att göra en animation av vridmekanismen utifrån Svenska fönsters CAD-filer som vi renderade fotorealistiskt för användning i film och TV. Materialkänslan var extra viktig eftersom vi skulle ersätta en riktig modell av produkten.

03

Vrid och vänd själv

Redan i planeringsstadiet hade vi även som mål att skapa lättviktsmodeller för tillämpningar som AR. Det gjorde det möjligt att kostnadseffektivt även skapa modeller som går vrida och vända på. Genom att lägga upp modellerna på plattformen Sketchfab fick Svenska Fönster dessutom ett enkelt sätt att nå ut digitalt, med en materialkänsla som närmar sig foto. Prova själv här nedanför.

Svenska fönster 3D skapad av Phosworks