Svensk travsport är företaget bakom sveriges samtliga etablerade travarenor. Högt på deras önskelista stod att öka engagemanget hos besökarna under de olika eventen. För ändamålet skapades Vinnarcirkeln. Phosworks anlitades för att tillsammans med byån Søder ta fram idé, design och utveckling av Quizen Vinnarcirkeln.

01

Uppdrag

Vinnarcirkeln, vinnarcirkeln.com, är en publiktävling som lanserades av Svensk Travsport 2017. Syftet med spelet är att höja spänningen på banan så att fler kommer dit istället för att titta på tävlingen från TV-soffan. Phosworks tog fram spelidé, design och UX. Vi skapade även det bakomliggande systemet för frågor, koder och statistik. 

02

Om spelet

Spelet består av två quiz, ett eventquiz och ett provquiz. För att delta i eventquizzet måste du vara betalande publik. Genom att ange din kod som finns på entrébiljetten kan du då vara med och tävla om 100 000 kr. Det handlar först och främst om att svara rätt, men även om att göra det på snabbast möjliga tid.

De fem besökare som under V75-dagen fått ihop högst poäng går till en livefinal under tävlingsdagen med chansen att vinna upp till 100 000 kr. Provquizzet kan du köra alla dagar i veckan, där du också kan utmana dina kompisar och din familj. 

03

Effekt

Vinnarcirkeln är mycket populär och tävlingen ökade antal betalande besökare med 40 % under det första året.  

Samarbetet med Svensk travsport fortsätter!